Wednesday, 1 August 2012

ARNAB SAYA SUDAH TIADA :(

Assalamualaikum...

Alhamdulillah Allah masih lagi mengurniakan kita nikmat nyawa, iman dan Islam kepada kita semua.

Actually,Farah rasa sedih sangat hari ni.

Kenapa?



Sebab one of my rabbits telah melarikan diri hilang..



Tengah hari tadi my dad lepaskan dia kejap sebab kesian kat dia.

Asyik terkurung aje!

Biasanya si kelabu tu main dalam kawasan pagar rumah je,

Tapi kali ni dia telah berjaya meloloskan diri sehingga ke luar pagar,

Sampai sekarang tak balik-balik lagi..

Farah risau sangat2,

Takut ada orang lain yang ambil..

Dan tak pulangkan.

Nanti kesian kat kawan dia satu lagi, Si Putih..

Keseorangan dalam sangkar,tak de teman..

Ya Allah, pulangkanlah si kelabu kepada kami..

Engkau Maha Mengetahui..

Farah rasa seronok bila ada pets ni..

Walaupun Farah tak berani nak sentuh,

Tapi gelagat dorang memang menghiburkan!



Tambah2 masa bagi makanan..



Berebut-rebut!

Memang arnab2 ni makan banyak.

Pantang ada makanan terus terkam tanpa was-was..

Comel sangat!

Jika ditakdirkan si kelabu tak akan kembali kpd ktaorang,

Farah redha..

Insya Allah..

Harap2 dia akan ok dan tidak dizalimi oleh sesiapa..

Yela kan..

Allah kan Maha Mengetahui dan Maha Bijaksana,

Allah tahu apa yang manusia suka,

Sebab tu Allah ciptakan haiwan seperti kucing,arnab dan sebagainya..

Supaya dapat menghiburkan hati manusia ketika kita sedih!

Kadang-kadang telatah mereka sangat mencuit hati!

Terima kasih Ya ALLAH..

At least aku bersyukur kerana masih ada lagi seekor arnab..

Tak ade lah aku sedih sangat lepas ni..

Insya Allah.. :)







                                            
                                       
     ~SI PUTIH DAN SI KELABU~

No comments:

Post a Comment