Saturday, 11 August 2012

DONE PACKING MY STUFF!

  Assalamualaikum w.b.t..

   Fuhh!! Very hectic and tired now.. Baru je siap packing barang-barang untuk fly. Almost 90% done! Memang penat kemas barang ni.. Kali ni dah masuk dua kali repacked sebab kena keluarkan baju-baju balik,takut terlebih berat. Al maklumlah 20 kg ajo dibenarkan.. Ada la pakaian yang memang beli untuk pakai kat sane kena tinggalkan kat umah sebab tak muat dah.. Sedih! Hehehe..

   Apepun Farah kena pinjam penimbang jiran jap. Beg tu kena timbang takut terlebih berat. Lau lebih dalam 2 kg ok lagi kot. Dimaafkan..Nak aje ase sumbat semua benda tapi x dapat den nak nolong sebab beg tu pun dah nampak macam nak meletup..Kesian!

   Pejam celik pejam celik nampaknya dalam 2 minggu lagi Farah akan terbang ke perantauan. Ceh! Macam sedih je bunyi.. Memang la sedih.. Sekarang tak rasa lagi tapi bila kat airport nanti tengoklah mesti banjir punya..(nangis). Apepun,by hook or by crook,hepi ke tak,rela atau tak,memang kena face la moment tu. Nak buat cano,ini yang terbaik untuk den! Insya Allah...

   Dah2..Buat masa ni tak nak fikir banyak2 sal tu..Life must go on! Hari2 terakhir Ramadhan ni kena up up up kan amalan tu. Insya Allah. Sama-sama kita kejar malam lailatul qadar.. Jangan dok fikir nak rayo ajo. Rayo-rayo jugak but still tak nak ke rebut peluang beramal seperti 83 tahun 4 bulan? maksudnya 1000 bulan la you olz! Hehe.Walaupun diri ini pun rasa tidak istiqamah dalam mengejar pahala Ilahi..Tapi diri ini cuba berusaha dengan sebaiknya walaupun ada tyme yang memang malas gler. Takut sangat bila ada perasaan malas macam tu. Nanti tak ikhlas jadinya.  Semoga Allah pandang usaha dan amalan kita semua. Amin.. Semoga kita sentiasa mencari redha Allah..

   Setakat ini ajo coretan untuk entri ni. Maaplah hari ni penggunaan bahasa tidak berapa formal.. But it is ok kan? Asal korang faham.. Farah tak guna bahasa alien kat sini..Nanti semua ternganga pulak, Hehe.. Adoi,ape dah aku melalut ni.. Ok ok! Sebelum keadaan lebih melalut,better I stop here for now... Adios!



Dah ready ke aku nak fly ni? Aish!



p/s : Pinggan-mangkuk sedang memanggil untuk dicuci! Rumah pun tak sapu lagi ni... Penat kemas barang! Rilek jap..:) But must settle it before umi balik.hehe

No comments:

Post a Comment